Przejdź do treści głównej

Łosoś

Łosoś norweski pieczony z warzywami »

Łosoś norweski pieczony z warzywami

Pieczony łosoś norweski to ulubiona potrawa wielu osób; czas pieczenia można wykorzystać na to, aby nakryć do stołu i opróżnić zmywarkę.

  • Aktualna ocena to 3.5 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Średnio zaawansowany 20-40 min.

Łosoś pieczony z cytryną »

Ovnsbakt laks med sitron, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Ciekawa potrawa z łososia doprawionego cytryną i sosem sojowym. Podawać z ryżem i sałatką z awokado, jabłkiem i dymką.

  • Aktualna ocena to 3 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20 min.

Smażony łosoś norweski z żółtkiem oraz ciepłą sałatką z bobu i kabanosów »

Smażony łosoś norweski z żółtkiem oraz ciepłą sałatką z bobu i kabanosów

Sezonowa propozycja na bazie łososia norweskiego i sałatki z bobu. Pomysłowe zestawienie, którym oczarujesz swoich gości na przyjęciu.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Średnio zaawansowany 40-60 min.

Łosoś norweski przyrządzony w folii z warzywami »

Łosoś norweski przyrządzony w folii z warzywami

Prosty sposób na przyrządzenie łososia norweskiego – wszystko w jednej paczuszce. Można piec w piekarniku lub smażyć na grillu. Jeśli ktoś lubi wędrówki i wycieczki, może także przygotować to danie na ognisku. Smacznego!

  • Aktualna ocena to 4 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20-40 min.

Makaron z łososiem norweskim »

Makaron z łososiem norweskim

Makaron i łosoś norweski doskonale do siebie pasują, a sos serowy dodaje smaku tej pysznej potrawie. Najlepiej przybrać świeżymi ziołami. To proste danie na co dzień.

  • Aktualna ocena to 4.5 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20-40 min.

Marynowany łosoś norweski z sałatką z kaszą kuskus »

Marynowany łosoś norweski z sałatką z kaszą kuskus

Przepis na filet z łososia norweskiego w domowej marynacie z miodem i musztardą Dijon. Podawać z sałatką z kaszy kuskus i oto mamy na stole świeży i zdrowy obiad.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20 min.

Taco z łososiem »

Laksetaco, Fotograf: Jim Hensley

Taco łatwo przyrządzić, a dla wielu osób to ulubiona potrawa na weekend. Następnym razem warto wypróbować ten przepis na taco z łososiem.

  • Aktualna ocena to 2 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20 min.

Carpaccio z łososia »

Carpaccio z łososia

Carpaccio to specjał rodem z Włoch. Podajemy przepis na tę smaczną przekąskę, w której cienkie plasterki łososia serwuje się ze śmietaną i ziołami.

  • Aktualna ocena to 4 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20 min.

Norweski gravlax z sosem musztardowym »

Gravlaks med sennepssaus	, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Gravlax jest tradycyjną norweską potrawą, którą najlepiej podać z dobrym sosem musztardowym. Spróbujmy przyrządzić samodzielnie zarówno gravlax, jak i sos – będą jeszcze lepsze.

  • Aktualna ocena to 3 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Trudny Ponad 60 min.

Tataki z łososia »

Tataki z łososia

Łosoś gotowany czy sashimi – a może i jedno, i drugie? Tataki to po japońsku ryba krótko smażona lub gotowana na dużym ogniu, której środek pozostaje surowy.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Średnio zaawansowany 20-40 min.