Przejdź do treści głównej

Dorsz

Dorsz pieczony z warzywami »

Ovnsbakt torsk med grønnsaker, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Upieczmy dorsza i warzywa w jednym naczyniu – to będzie szybki, prosty obiad. Do tego proponujemy ubić ziemniaki lub podać w inny sposób – według uznania!

  • Aktualna ocena to 3 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20-40 min.

Zapiekanka rybna z makaronem »

Zapiekanka rybna z makaronem

Zapiekanka rybna z makaronem to danie dla całej rodziny. Można podać ją z gotowanymi ziemniakami i tartą marchewką albo w inny, ulubiony sposób.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Średnio zaawansowany 40-60 min.

Zupa z ziemniaków i pora z pieczonym dorszem »

Kokt torsk med potet- og purresuppe, Fotograf: Synøve Dreyer

Zupa z płatkami pieczonego dorsza to danie proste ale smaczne. Ten zdrowy przepis zaimponuje każdemu.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20-40 min.

Solony dorsz zapiekany z brokułami »

Lettsaltet torsk og brokkoli i form, Fotograf: Synøve Dreyer

Sok pomarańczowy nadaje tej potrawie orzeźwiającego smaku. Tak przygotowaną rybę proponujemy podać z purée z ziemniaków.

  • Aktualna ocena to 1 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 40-60 min.

Dorsz norweski pieczony z pesto »

Dorsz norweski pieczony z pesto

Filet z dorsza norweskiego smakuje wyśmienicie, kiedy upieczemy go z czosnkiem, papryką i brokułami oraz polejemy dużą ilością sosu pesto. Świeży, kolorowy posiłek na weekendy lub imprezy.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Średnio zaawansowany 20-40 min.

Smażony dorsz z warzywną salsą »

Cod with cheese and ham, Fotograf: Synøve Dreyer

Smażony dorsz nadziewany serem i wędzoną szynką to pyszne danie. Można podać z warzywną salsą własnej roboty i ugotowanymi ziemniakami.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20-40 min.

Sałatka z płatkami dorsza, bekonem i fasolą »

Salat med flaket torsk, bacon og bønner, Fotograf: Bent Raanes Sørensen

Ryba pozostała z wczorajszego obiadu może posłużyć do przyrządzenia pysznej sałatki. Ten przepis jest prosty i smaczny. W połączeniu z focaccią może stanowić pełnowartościowy lunch.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20-40 min.

Dorsz w sosie śmietanowo- jajecznym »

Dorsz w sosie śmietanowo - jajecznym

Klasyczne danie rybne z pysznym sosem. Najlepiej smakuje z pieca.  Przygotuj sos w czasie, kiedy ryba będzie się piekła. Podawaj z ziemniakami. Smacznego!

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Łatwy 20 min.

Dorsz pieczony z szałwią i wędzoną szynką »

AASED.Lette fiskeretter2013_torsk m salvie og skinke, Fotograf: Synøve Dreyer

Szałwia i wędzona szynka wydobędą z dorsza bogaty smak. W tym przepisie proponujemy podać dorsza w ziołach z kuskusem własnej roboty z dodatkiem warzyw.

  • Aktualna ocena to 0 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Średnio zaawansowany 20-40 min.

Rybne curry z mlekiem kokosowym »

Fiskecurry med kokosmelk, Fotograf: Synøve Dreyer

Kiedy mamy ochotę na kuchnię azjatycką, przygotujmy egzotyczne curry rodem z Tajlandii. Smaku tej potrawie dodaje pasta z krewetek.

  • Aktualna ocena to 5 z 5 gwiazdek.

Dziękujemy za ocenę!

Oceniłeś(-aś) już tę stronę, a możesz to zrobić tylko raz!

Twoja ocena została zmieniona. Dziękujemy za ocenę!

Średnio zaawansowany 40-60 min.