Przejdź do treści głównej

Łosoś norweski i pappardelle ze szpinakiem i pomidorami, z dodatkiem pieczarek i świeżo tartego parmezanu

Łosoś norweski i pappardelle ze szpinakiem i pomidorami, z dodatkiem  pieczarek i świeżo tartego parmezanu
  • 
4

    4 porcje

  • 20-40 min.

  • Difficulty

    Średnio zaawansowany

Fotograf:

Składniki

-
+

400 g  filetu z łososia norweskiego bez skóry
1 opakowanie  szpinak
1 opakowanie  makaron pappardelle
1 puszka  pomidory z puszki
1 szt  cebula
200 g  pieczarek
100 g  pomidorków cherry
8 g  sera parmezan
80 ml  oliwy z oliwek, extra virgin
1 pęczek  oregano
   sól i pieprz

Sposób przygotowania

Ilość składników została zmieniona. Pamiętaj:
  • Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób zajmuje więcej czasu
  • Zachowaj ostrożność dodając słone składniki i przyprawy. Dodaj je na końcu do smaku.
  • Filet z łososia norweskiego kroimy w kostkę i przesmażamy na oliwie ze szpinakiem i 2 ząbkami czosnku, doprawiając solą i pieprzem.
  • Pokrajane w plasterki pieczarki przesmażamy na oliwie z pomidorami koktajlowymi i drobno posiekaną cebulą. 
  • Całość zalewamy pomidorami bez skóry, dodajemy oregano i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy.
  • Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy do sosu i mieszamy całość z tartym parmezanem.