Przejdź do treści głównej

Grillowany łosoś z sałatką z fasolki szparagowej

Grillowany łosoś z sałatką z fasolki szparagowej
  • 
4

    4 porcje

  • 40-60 min.

  • Difficulty

    Łatwy

Fotograf:

Grillowany łosoś z dodatkiem sałatki z fasolki szparagowej. Doskonałe połączenie na ciepłe letnie dni!

Składniki

-
+

600 g  filetu z łososia norweskiego ze skórą
   koper włoski, świeży
   pieprz
   sól morska
500 g  fasoli szparagowej, żółtej
500 g  fasoli szparagowej, zielonej
1 szt  czerwona cebula
   curry
   skórka z cytryny
   olej roślinny

Sposób przygotowania

Ilość składników została zmieniona. Pamiętaj:
  • Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób zajmuje więcej czasu
  • Zachowaj ostrożność dodając słone składniki i przyprawy. Dodaj je na końcu do smaku.
  • Łososia sprawiamy solą morską, pieprzem i gałązkami kopru i skórką cytrynową.
  • Pieczemy ok. 15 minut zawiniętego w pergamin.
  • Cebulę kroimy w piórka i przesmażamy na oleju.
  • Dodajemy sparzoną fasolkę oraz  pastę/przyprawę curry i skórkę z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem i chwilę smażymy. 

Łososia podajemy z sałatką, udekorowanego kleksami jogurtu ze skórką cytrynowa