Przejdź do treści głównej

Makaron spaghetti z łososiem i krewetkami

Makaron spaghetti z łososiem i krewetkami, Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porcje

  • 20 min.

  • Difficulty

    Łatwy

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Dzieci bardzo lubią spaghetti. A może następnym razem przyrządzić ten makaron z wędzonym łososiem, krewetkami i śmietaną? Doskonała potrawa na dni, kiedy nie ma czasu.

Składniki

-
+

100 g  wędzonego łososia norweskiego
100 g  krewetek, bez skorupek
200 g  spaghetti pełnoziarnistego
2   cebulki dymki
8 łodygi  szczypiorku z cebulkami
3 łyżki stołowe  créme fraîche
0,5 łyżeczka  sól
0,25 łyżeczka  pieprz

Sposób przygotowania

Ilość składników została zmieniona. Pamiętaj:
  • Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób zajmuje więcej czasu
  • Zachowaj ostrożność dodając słone składniki i przyprawy. Dodaj je na końcu do smaku.
  • Wędzonego łososia pokroić na plastry.
  • Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odcedzić wodę.
  • Dymkę pokroić w cienkie paseczki, szczypiorek drobno posiekać.
  • Makaron wymieszać ze śmietaną i wędzonym łososiem.
  • Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  • Do makaronu dodać dymkę i szczypiorek, wymieszać. 

Ostrożnie wymieszać z krewetkami; podawać.