Przejdź do treści głównej

Makaron z łososiem

Makaron z łososiem , Fotograf: Studio Dreyer-Hensley
  • 
4

    4 porcje

  • 20 min.

  • Difficulty

    Łatwy

Fotograf: Studio Dreyer-Hensley

Dzieciaki uwielbiają zarówno makaron, jak i łososia, więc ten przepis jest dla nich idealny.  Przygotowanie jest szybkie i proste - na pewno wrócisz do niego nie raz.

Składniki

-
+

600 g  filetu z łososia norweskiego bez skóry
4 porcje  makaronu
0,5 szt  por
0,5 szt  kalafior
150 g  zielonego groszku, mrożonego
300 ml  śmietanki
   sól i pieprz
   szczypiorek z cebulką

Sposób przygotowania

Ilość składników została zmieniona. Pamiętaj:
  • Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób zajmuje więcej czasu
  • Zachowaj ostrożność dodając słone składniki i przyprawy. Dodaj je na końcu do smaku.
  • Ugotuj makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
  • Pokrój łososia w kostkę.
  • Pokrój pora w plasterki, a kalafiora podziel na różyczki.
  • Ugotuj pora, kalafiora i groszek w śmietanie.  
  • Dodaj jogurt, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj.  
  • Wrzuć łososia do sosu  i  potrzymaj całość na ogniu przez 1-2 minuty, do miękkości.

Podawaj makaron z sosem i łososiem.  Świetnym dodatkiem będzie posiekany szczypiorek.