Przejdź do treści głównej

Tatar ze śledzia norweskiego z kaparami i śmietaną

Tatar ze śledzia norweskiego z kaparami i śmietaną
  • 
4

    4 porcje

  • 20 min.

  • Difficulty

    Łatwy

Fotograf: Tom Haga

Przepis na tatara ze śledzia norweskiego w zupełnie nowej odsłonie. Idealna przystawka na specjalne okazje.

Składniki

-
+

4 szt  filety ze śledzia norweskiego
4 szt  żółtka

Sposób przygotowania

Ilość składników została zmieniona. Pamiętaj:
  • Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób zajmuje więcej czasu
  • Zachowaj ostrożność dodając słone składniki i przyprawy. Dodaj je na końcu do smaku.
  • Pokrój śledzia na cząstki żądanego rozmiaru.
  • Wszystkie składniki ułóż na talerzu w taki sposób, by okalały znajdujące się pośrodku cząstki śledzia.
  • Zmieszaj chrzan ze śmietaną. 

Na kawałkach śledzia połóż przygotowany sos, odrobinę posiekanego koperku oraz po jednym żółtku jajka.