Przejdź do treści głównej

Wrap ze śledziowym curry

Wrap ze śledziowym curry , Fotograf: Esten Borgos
  • 
4

    4 porcje

  • 20 min.

  • Difficulty

    Łatwy

Fotograf: Esten Borgos

Wrapy są łatwe do przygotowania. Można je podzielić na niewielkie kawałki i podawać jak hiszpańskie tapas. Pozostawione w całości świetnie nadają się, by zapakować je na drogę.

Składniki

-
+

3 szt  matiasa
1   jabłko
100 ml  ogórki konserwowe
4   cebulki dymki

Sos

150 ml  majonezu
3 łyżki stołowe  créme fraîche
2 łyżki stołowe  białego octu winnego
1 łyżeczka  cukru
1 łyżka stołowa  curry
0,25 łyżeczka  sól
0,25 łyżeczka  pieprz

Podawać z

8   tortilli razowych
   wykałaczka

Sposób przygotowania

Ilość składników została zmieniona. Pamiętaj:
  • Przygotowywanie posiłków dla większej liczby osób zajmuje więcej czasu
  • Zachowaj ostrożność dodając słone składniki i przyprawy. Dodaj je na końcu do smaku.
  • Matjasy, jabłko i korniszony pokroić na kawałki, a dymkę w krążki.
  • Połączyć składniki na sos curry; doprawić solą, pieprzem i curry do smaku.
  • Wymieszać sos ze śledziem, jabłkiem, korniszonami i dymką.
  • Posmarować śledziem połowę tortilli, zawinąć.
  • Pokroić wrapy na niewielkie kawałki, wbić wykałaczki, aby się nie rozpadły.

Podawać na ładnym talerzu.

Wskazówka: Wrapy można podawać w całości.