Przejdź do treści głównej

Kulinarne Mistrzostwo

Kulinarne Mistrzostwo

Poznaj niepowtarzalny smak i kulinarne możliwości Skreia

Skrei jest rybą, po którą chętnie sięgają kucharze na całym świecie. Kiedy po raz pierwszy spróbowałem Norweskiego Dorsza z Morza Arktycznego, od razu podbił on moje kulinarne serce i zrozumiałem, dlaczego szefowie kuchni mówią o nim z taką pasją. Fantastycznie sprężyste mięso, duży filet, piękny biały kolor gwarantują nieograniczone możliwości kulinarne. Skrei to także ryba chuda, niskokaloryczna. Zatem idealnie sprawdzi się w lekkich daniach, ale również w połączeniu z bardziej kalorycznymi dodatkami – w sam raz na zimę. A dzięki swojej jędrności – Skrei może być przyrządzany we wszystkich formach obróbki kulinarnej. W naszych przepisach proponuję Państwu rybę smażoną, pieczoną oraz gotowaną w mleku. Zachęcam do spróbowania właśnie tej techniki – ryba będzie tak delikatna jak jeszcze nigdy dotąd. Pamiętajmy też, że Skrei jest prawdziwym rarytasem, dlatego nie bójmy się go łączyć z wyrafinowanymi składnikami, na które tylko macie Państwo ochotę. A ja zapraszam na Skreia z sałatką z kolorwej fasolki i brukselki, Skreia z pieczonym chorizo i granatem oraz na Skreia podanego z risotto z leśnymi grzybami. To tylko przykłady i inspiracje.  Mam nadzieję, że polubicie Państwo tę rybę, tak jak i ja. I razem będziemy cieszyć się Skrei’em przez całą zimę! Wszystkie przepisy znajdziecie Państwo na naszej stronie.