Przejdź do treści głównej
Dorsz pieczony z warzywami
Przepisy

Dorsz pieczony z warzywami

Upieczmy dorsza i warzywa w jednym naczyniu – to będzie szybki, prosty obiad. Do tego proponujemy ubić ziemniaki lub podać w inny sposób – według uznania!

Czas gotowania20-30 min
Poziom trudnościŁatwy
Ocena4/5

Składniki

Przygotowanie

  • Rozgrzać piekarnik do 180 °C.

  • Dorsza pokroić na odpowiednie porcje.

  • Pokroić cukinię i cebulę. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z całymi pomidorkami koktajlowymi.

  • Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem, piec około 5-6 minut.

  • Na warzywach ułożyć dorsza i piec jeszcze jakieś 10 minut. 

  • Dodać oliwki i bazylię.

Propozycja podawania: Purée z ziemniaków.