Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 200 °C. 
- Podziel dorsza na porcje. 
- Wymieszaj zimną wodę i sól, aż do całkowitego rozpuszczenia się soli. 
- Dorsza umieść w zalewie na 10 minut, następnie wyjmij go i osusz delikatnie. 
- Umieść dorsza na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Na każdej porcji połóż plasterek sera mozzarella. 
- Piecz przez około 8 minut. 
Sposób podania
- Ziemniaki umyj dokładnie, pokrój w grube plastry i gotuj w wodzie do miękkości. 
- Podziel brokuła na małe różyczki i dorzuć do garnka z ziemniakami na ostatnią minutę gotowania. 
- Odlej całą wodę, dodaj do warzyw masło, sól oraz pieprz i dokładnie wszystko wymieszaj. 
Podawaj zapiekanego dorsza z ziemniakami i brokułami.