Przejdź do treści głównej
Pieczony łosoś i dorsz
Przepisy

Pieczony łosoś i dorsz

Oto łatwy przepis na szybki i smaczny obiad. Mieszanka warzyw i ryb w jednym naczyniu. Wystarczy tylko wszystko połączyć, włożyć do piekarnika i obiad gotowy.

Czas gotowania30-40 min
Poziom trudnościŁatwy
Ocena4/5

Składniki

Przygotowanie

  • Nastawiamy piekarnik na 180°C.

  • Kroimy filety rybne na równe porcje.

  • Układamy warzywa i frytki w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posypujemy odrobiną soli i pieprzu.

  • Kładamy rybę na warzywach, lekko solimy i pieprzymy.

  • Pieczemy, aż ryba i warzywa będą gotowe w ok. 15 minut.

Podajemy z sosem słodko-kwaśnym i sypiemy na wierzch trochę drobno posiekanego szczypiorku.