Składniki
Przygotowanie
- Nagrzać piekarnik do 80 - o C
- Pokroić troć na kawałki 
- Posmarować blachę do pieczenia oliwą i posypać ją solą. 
- Obetrzeć skórkę z cytryny. Wycisnąć sok z cytryny i użyć go później do sałatki. 
- Upiec troć w piekarniku, aż temperatura mięsa osiągnie 42 stopnie, przez ok. 10 minut. 
Krem z selera
- Oczyścić korzeń selera i pokroić go na kawałki 
- Ugotować kawałki selera w lekko osolonej wodzie, aż staną się miękkie, przez ok. 10 minut. 
- Odlać wodę i zmiksować seler ze śmietaną i masłem. 
- Doprawić solą i pieprzem. 
Sałatka
- Pokroić seler naciowy na kawałki i pogotować je przez minutę. Następnie wystudzić. 
- Obrać jabłko, wyjąć pestki i pokroić je na małe kostki. 
- Zmieszać selera z jabłkiem i doprawić solą, pieprzem, oliwą i sokiem z cytryny. 
Podawać troć z kremem z selera i sałatką.
Wskazówka: Można użyć łyżki do wykrawania i wykroić z jabłka ładne kulki.