Zupa pomidorowa z dorszem norweskim Skrei, parmezanem i plasterkami pepperoni
Domowa zupa pomidorowa jest sycąca i łatwa do przyrządzenia. Oto przepis na zupę w nowym wydaniu, z akcentami w postaci dorsza norweskiego Skrei, plasterków pepperoni i pasty z bazylii.
Składniki
Przygotowanie
Pokrój dorsza norweskiego Skrei w kostki o boku 2 cm.
Drobno posiekaj cebulę i czosnek, smaż na małej ilości oliwy z oliwek aż do zeszklenia cebuli.
Delikatnie wymieszaj z przecierem pomidorowym i gotuj przez chwilę.
Dodaj wodę i pomidory z puszki, następnie gotuj przez 10 minut.
Malakserem lub ręcznym blenderem zmiksuj zupę aż uzyska gładką konsystencję.
Dopraw do smaku solą, pieprzem cayenne i cukrem.
Dodaj rybę i gotuj przez 3-4 minuty.
Pasta z bazylii
Połącz bazylię, parmezan i oliwę z oliwek. Zmiksuj do uzyskania pasty.
Podawaj zupę udekorowaną plasterkami pepperoni i pastą z bazylii.