Przejdź do treści głównej
Przepisy

Grillowany szaszłyk z łososiem norweskim przekładany czerwoną papryką, cebulą i pieczarkami

Pomysł na szaszłyki z grillowanego łososia z pieczarkami i warzywami. Smacznego!

Czas gotowania40-50 min
Poziom trudnościŁatwy
Ocena1/5

Składniki

280gfiletu z łososia norweskiego bez skóry
1sztpapryka, czerwona
1sztcebula
9sztpieczarek
olej roślinny
sól i pieprz
drewniane patyczki

Przygotowanie

  • Filet z łososia płuczemy i delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem.

  • Paprykę i pieczarki dokładnie myjemy.

  • Cebulę obieramy.

  • Łososia i paprykę kroimy w kostkę ok. 5 cm.

  • Cebulę kroimy w ósemki.

  • Warzywa i łososia nacieramy olejem, oprószamy solą i pieprzem.

  • Pieczemy bezpośrednio na ruszcie grilla lub na tacce – po kilka minut z jednej strony do momentu, aż łosoś będzie gotowy z jednej strony.

  • Szaszłyk odwracamy na druga stronę tylko raz.