Przejdź do treści głównej
Przepisy

Łosoś norweski saute z ryżem

Ryż to znakomity składnik, który można podawać na wiele sposobów. W tym przepisie ryż gotujemy, a następnie smażymy z warzywami i łososiem norweskim.

Czas gotowania20 min.
Poziom trudnościŁatwy
Ocena3/5

Składniki

Przygotowanie

  • Zdejmij skórę z łososia norweskiego, pokrój rybę w niewielkie plastry i odstaw na bok.

  • Pokrój papryki i szczypiorek z cebulą w paseczki / lub szalotki.

  • Podsmaż warzywa na patelni na rozgrzanej do wysokiej temperatury oliwie przez 5 minut.

  • Dopraw solą.

  • Dodaj sos sojowy i ugotowany ryż, dobrze wymieszaj i skrop cytryną.

  • Posyp plastry łososia norweskiego niewielką ilością soli i umieść na patelni na ryżu z warzywami.

  • Przykryj patelnię pokrywą i duś przez 1-2 minuty do momentu, w którym łosoś zacznie zmieniać kolor.

Podaj natychmiast.