Składniki
600gfiletu z łososia norweskiego bez skóry
0.5łyżeczkasól
1łyżka stołowaoliwy z oliwek
25gparmezan
Sałatka z pomidorów
3duże pomidory
0.25sztczerwona cebula
0.25sztświeży ogórek
50mloliwy z oliwek
3łyżki stołoweocet balsamiczny
sól i pieprz
Podawać z
makaron
Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 180 °C.
Łososia pokroić na odpowiednie porcje, posolić, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Skropić oliwą z oliwek.
Zetrzeć parmezan, posypać nim łososia.
Piec około 15 minut.
Sałatka z pomidorów
Pomidory pokroić na kawałki, cebulę na cienkie plasterki, ogórka w kostkę.
Wymieszać oliwę z oliwek i ocet balsamiczny, lekko posolić i popieprzyć.
Dressing dodać do sałatki i ostrożnie wymieszać.
Łososia podawać z sałatką i dowolnym makaronem.