Składniki
320gfiletu z łososia norweskiego bez skóry
ziarna sezamu
1sztawokado
0.5sztczerwona cebula
1dlorzechów nerkowca
0.5dlsos rybny
2sztlimonka
0.5sztpapryczka chilli, czerwona
sos sojowy
15strąków groszku
2sztcebulki dymki
Podawać z
sos sojowy
Przygotowanie
Obtocz filet z łososia w ziarnach sezamu, pokrój w cienkie paski i przełóż na talerz.
Pokrój owoc awokado i zmieszaj go z groszkiem cukrowym w strąkach (mangetout). Pokrój czerwoną cebulę oraz dymki na cienkie plasterki.
Wymieszaj świeżo wyciśnięty sok z limonki oraz ziarenka papryczki chilli z sosem rybnym.
Wrzuć warzywa i orzechy nerkowca do sosu.
Do łososia i sałatki podaj miseczkę z sosem sojowym.