Przejdź do treści głównej
nsc
Przepisy

Łosoś z warzywami przyrządzony w folii z ziemniakami, jabłkiem, cebulą i koperkiem

Łosoś z warzywami w folii to lekki obiad na aktywne letnie dni. Gdy ryba smaży się na grillu, można przez 10 minut wygrzewać się na słońcu lub pograć w badmintona.

Czas gotowania30-40 min
Poziom trudnościŁatwy

Składniki

Przygotowanie

  • Pokroić łososia na porcje.

  • Ziemniaki ugotować i pokroić na plastry. Jabłko, cebulę i rzodkiew pokroić na kawałki.

  • Każdy kawałek łososia ułożyć na folii aluminiowej, dodać warzywa. Posypać dużą ilością koperku.

  • Skropić oliwą z oliwek, sokiem cytrynowym; doprawić solą i pieprzem.

  • Zawinąć rybę i warzywa w folię. Smażyć na grillu około 10-12 minut.