Przejdź do treści głównej
Przepisy

Szaszłyki z łososia norweskiego

Łosoś pokrojony w kostki bardzo szybko jest gotowy, więc można go z łatwością przyrządzić w postaci szaszłyku. Wystarczy włożyć szaszłyki na grilla czy na patelnię na jedną lub dwie minuty i gotowe.

Czas gotowania20 min.
Poziom trudnościŁatwy

Składniki

600gfiletu z łososia norweskiego bez skóry
1por
1papryka, zielona
oliwa z oliwek, extra virgin
sól
drewniane patyczki
tymianek, suszony

Przygotowanie

  • Zdejmij skórę z łososia norweskiego i pokrój rybę w niewielkie kostki.

  • Umyj paprykę i pokrój w kawałki o równej wielkości.

  • Usuń zieloną część pora, umyj i pokrój na plasterki o grubości ok. 1 cm.

  • Nałóż kostki łososia norweskiego na patyczki na przemian z warzywami.

  • Posyp niewielką ilością soli i nałóż pędzlem oliwę.

  • Smaż na gorącym grillu lub na patelni ze wszystkich stron, aż łosoś zmieni kolor na złoty.Serve immediately.

Podaj natychmiast.